joi, 8 octombrie 2009

foaie zilnica 2

NOI ca barbati iubim blondele, insa unii prefera mintile. Cum e cazul de fata!
Intr-o zi, o blonda “pas commes les autres” a comis o “eroare din greseala”, nu din aceea gen: alt barbat decat cel din dotare [ selectat bineinteles din “Atlasul mitocaniei urbane “ ] sa-si puna geanta in cap in loc de palarie [ asta o fac si brunetele ] , sa confunde regatele cu republicile si “cocosii” cu presedintii. A comis o eroare de plasament SPT, intr-un autocar si-ntr-un bazin, la alte ore decat cele planificate, primind “preacucernica” iertare la inviorare.
Induiosat de supliciu-i i-am propus un rabat de la cauza, insa silfida, zambind, a declinat oferta, declamand metempsihotic, amazoanca teleportata sui generic : PANA LA CAPAT.
Prin anii 20 ai secolului XX din mileniul II, pe un teren de fotbal din capitala unei tari estice, un pusti pirpiriu, la un antrenament specific primeste o pasa de la un coechipier; obiectul minge se indrepta fatal spre out, iar el a oprit urmarirea sferei buclucase. A fost chemat urgent de antrenor la margine si admonestat.Era un oarecare “Fibra”. Anonimul maestru i-a dat pustiului cea mai importanta lectie filosofica din viata [ dupa marturia “inculpatului” in “Memorii” de mai tarziu ] spunandu-i : “ Noica, n-o sa iasa nimic din tine. In viata trebuie sa alergi dupa mingile pe care stii sigur ca n-o sa le ajungi niciodata PANA LA CAPAT ! “ Marcat de valoarea modelelor existentiale, corifeul “Scolii de la Paltinis” – Noica nu a uitat niciodata lectia, sintetizand : la senectute, cheia rezolvarii tuturor problemelor prin conceptul “ SA URCI UN DEAL “, adica efortul fizic, pana la capat. Fiecare cu muntii si dealurile lui. El cu Golgota; blonda cu colina, noi cu ai nostri. Blonda are nume – Noica are deal, noi ii cunoastem pe amandoi. Scoli filosofice diferite, educatii temporare distantate, simtiri apropiate.
Meci : BLONDA vs NOICA 1:0

Morala – Concluzii :
• pentru filosofi si antrenori : daca alergi dupa toate mingile ajungi antrenor, daca refuzi si regreti ajungi filosof.
• pentru barbati : blondele [ ca si brunetele de altfel ] stiu sa mearga “ pana la capat “, chiar daca noi – misoginii – nu stim, de cele mai multe ori care le este capatul.
• pentru barbati – filosofi [ pleonasm ] : mai bine sa iubesti si sa gresesti decat sa nu fii in stare de iubire!


PS : La pranz, vazand doi barbati flamanzi la o masa, le-a oferit cu generozitate propria-i savarina.
PANA LA CAPAT!

Niciun comentariu: